EyeForAngola

Als je geboren bent in Nederland weet je niks beters dan dat we gewend zijn dat alles goed is geregeld. Zo is ons schoolsysteem tot sociale voorzieningen en de zorg voor iedereen toegankelijk.

Voor elke persoon is er een vorm van een vangnet als je in nood bent.

Als je bijvoorbeeld slechter ziet kun je naar de opticien en wordt je verder geholpen met een nieuwe bril.

Mocht een bril je niet verder helpen, wordt je doorverwezen naar de oogarts in het ziekenhuis en je krijg je de oogzorg die je nodig hebt.
Het is voor ons allemaal vanzelfsprekend dat we goede zorg hebben dit is niet overal het geval. Met name in landen zoals Angola.
Er zijn te weinig opticiens. Minstens 3 uur met de trein reizen voor de dichtstbijzijnde opticien is voor veel mensen realiteit.
Daarnaast kan armoede ook een rol spelen. Veel mensen hebben weinig of geen geld voor een bril. Er is een enorm te kort aan oogartsen, oogzorg is vaak niet mogelijk. Als gevolg hiervan worden mensen slechtziend of zelfs blind en kunnen hier niks aan doen.
Dit moet anders! Daarom komt Eye for Angola in actie om deze mensen dan wel te voorzien van hetgeen wat ze nu missen.
Dit initiatief voorziet verschillende mensen van brillen, (staar-)operaties en nog veel meer, met als doel om deze mensen normaal te laten zien.

Deze mensen hebben hoop nodig en daarom kunnen wij allemaal bijdragen om dat licht voor ze te zijn.

KingsVision werkt samen met EyeforAngola om het oogzorgproject te ondersteunen.

Bezoek EyeForAngola


Zadkine Optiek College

De toekomst van goede opticiens is afhankelijk van de nieuwe studenten die studeren om opticien te worden. Kings Vision werkt daarom samen met Zadkine om de studie te verbeteren en de studenten meer ondersteuning te geven. Dat doen we door te helpen met lesgeven en gastlessen geven om studenten te inspireren.

Onze optiekwinkel "The Pupil"


SBB

Omdat de investering in de studie van studenten belangrijk voor ons is, zijn wij een erkend leerbedrijf bij de SBB. Als erkend leerbedrijf leveren we een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

De SBB Website